Aanmelden

Professionele zorg voor veiligheid, nu en in de toekomst

Brandweerpost IJmuiden is op zoek naar nieuwe collega’s m/v. Wil jij samen met ons werken aan veiligheid in jouw eigen woonomgeving? Kies dan voor deze spannende bijbaan naast je eigen baan.

Jouw werkzaamheden

Branden blussen is de hoofdtaak van een brandweerman/vrouw. Daar stopt het niet: Wat dacht je van het stabiliseren en openknippen van auto’s bij ongevallen? Het verrichten van metingen bij vrijgekomen gevaarlijke stoffen en een helpende hand bieden aan dieren die te water zijn geraakt? Brandwacht zijn betekent veelzijdigheid, acute paraatheid en passie om je in te zetten voor mens en dier. Geen dag of inzet is hetzelfde.

De brandweerpost IJmuiden is op zoek naar nieuwe vrijwilligers (m/v) die ‘s avonds en ‘s nachts en/of tijdens de weekenden beschikbaar zijn voor het werk als vrijwillige brandwacht. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om in de toekomst voldoende vrijwilligers te hebben om IJmuiden en omstreken van goede brandweerzorg te blijven voorzien.

Ons aanbod

Spannend en uitdagend werk, een hechte groep collega’s en de mogelijkheid om je zinvol in te zetten voor je omgeving. Je wordt opgeleid tot (rijksgediplomeerd) brandwacht. Daarnaast is er één oefenavond per week. Je werkt met de modernste brandbestrijdings- en redmiddelen. Voor oefenen, uitrukken en beschikbaarheid ontvang je een vergoeding. De opleiding tot brandwacht is voor rekening van Brandweer Kennemerland.

Onze organisatie

Brandweer Kennemerland is een regionaal korps en heeft brandweerposten in de 10 gemeenten in de Veiligheidsregio Kennemerland. We bestrijden branden en we proberen branden te voorkomen, onder andere door controles en het geven van voorlichting. Ook verlenen we hulp bij ongevallen en verrichten we metingen bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Onze organisatie telt 340 vaste krachten en 500 vrijwilligers. Brandweer Kennemerland is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Wie zoeken wij?

Mannen en vrouwen met lef en een ondernemende instelling. Ben je flexibel, sportief, houd je van werken in teamverband en zet je je graag in voor je medemens in jouw woonplaats? En je woont binnen een straal van 4 minuten van Post IJmuiden in de Eenhoornstraat. Dan is vrijwilliger bij de brandweer zijn iets voor jou! Een spannende bijbaan naast je eigen baan.

Brandweerpersoneel moet gekeurd worden. Je wordt o.a. psychologisch en medisch gekeurd.

Klik hier om je direct aan te melden

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.