Zeer grote brand Villa Sportiva

IJmuiden, maandag 18 april 2016

In de nacht van zondag op maandag rond tien voor één is brandweer IJmuiden gealarmeerd ter assistentie van de collegae’s van Velsen Zuid, Deze zijn enkele minuten eerder gealarmeerd voor een brand in Villa Sportiva aan de Zeeweg in IJmuiden.

Bij aankomst bleek het te gaan om een uitslaande brand in de leegstaande sportschool aan de Zeeweg, omdat de sportschool direct grenst aan grand cafe Labelle is deze direct door de medewerkers ontruimd. Al snel is de brand opgeschaald naar Zeer Groot, hierdoor zijn vele posten in de regio gealarmeerd om de brand te bestrijden.

Tijdens de brand raakte één persoon zwaar gewond, deze is overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer is nog tot in de middag bezig geweest met het nablussen van de brand.