Man vast in zand

IJmuiden, woensdag 09 december 2015

Woensdagavond rond kwart voor 9 zijn de vrijwilligers van Brandweer IJmuiden samen met de Reddingsbrigade IJmuiden door de meldkamer gealarmeerd omdat een persoon mogelijk weg was gezakt in het zand.
Bij aankomst bleek de man tussen drie Basalt blokken gezakt omdat het zand dat daar tussen lag weg was gezakt. Na verwoede pogingen de man los te krijgen met mankracht hebben wij opgeschaald naar ‘middel incident’. Door deze opschaling zijn onze collages uit Velsen-Zuid gealarmeerd met de tankautospuit en de HV.

Na hulp van de bemanning van de tweede tankautospuit en de HV is de man na enkele uren bevrijdt. De KNRM heeft verlichting verzorgd vanaf het water en het medisch personeel van de ambulancedienst en het traumateam hebben de man continu in de gaten gehouden..

Foto’s; 112-IJmond