Middelbrand Vissersbootje Haringhaven

IJmuiden, woensdag 25 februari 2015

Tegen de klok van negen uur kregen de vrijwilligers van Brandweer IJmuiden samen met de collega’s van brandweer Velsen, de Officier van dienst en de Cobra Cold-cutter de melding te gaan naar een scheepsbrand in de haven van IJmuiden. Tijdens het aanrijden kregen wij van de meldkamer de informatie dat het om een klein vissersbootje zou gaan en dat er niemand meer aan boord van het bootje was.

Eenmaal ter plaatse lag het schip nog maar met één tros vast aan de kade. Met een lijn hebben wij het bootje vast weten te maken zodat deze niet nog verder de haven in kon drijven. Samen met de collega’s van Velsen hebben wij het bootje binnen een uur weten te blussen. Het nablussen is zorgvuldig gebeurd.

Foto’s; 112ijmond.nl