Middelbrand Kaplanstraat

IJmuiden, dinsdag 23 december 2014

Dinsdag ochtend, rond 0435 uur, is er brand uitgebroken in een camper aan de Kaplanstraat in IJmuiden.
Tijdens de brand is de camper volledig verwoest en heeft een deel van een leegstaand pand aan de dokweg schade opgelopen.

Ter plaatse bleek de camper volledig in brand te staan, met twee stralen ‘middel druk’ hebben de vrijwilligers de camper en de beplating van het leegstaande pand geblust. De collega’s van brandweer Velsen hebben het leegstaande pand op brand gecontroleerd en vrij gemaakt van rook met een overdruk-ventilator.

Tijdens de blussing bleek een deel van het dak vlam te hebben gevat, dit dak is van asbest platen gemaakt waardoor de bevelvoerder een zogenaamde asbest procedure in gang heeft gezet. Tijdens deze procedure worden al het ingezetten materiaal en beschermende pakken goed schoongemaakt en in het gebied gehouden dat mogelijk besmet is met asbest ook een officier gevaarlijke stoffen is ter plaatse geweest om het asbest te catagoriseren en een gebied aan te wijzen dat gereinigd moet worden.

Nadat al het materiaal is schoongemaakt waren de vrijwilligers om 0730 uur weer inzet gereed.

Foto’s: 112 IJmond