Binnenbrand Makro

Beverwijk

Zondagmorgen omstreeks half zeven kwam er op de meldkamer brandweer een automatische brandmelding binnen van de Makro in Beverwijk. Hierop werden de korpsen Beverwijk en Velsen gealarmeerd. Na aankomst van de politie meldde deze een binnenbrand. Hierop werden ook nog de OVD Noord en ademlucht container gealarmeerd.
De eerste TAS schaalde na aankomst op naar middelbrand. Het pand stond vol rook en de sprinkler was geactiveerd. Na verkenning bleek er brand te zijn in een stelling in het magazijn. De sprinkler had goed werk geleverd en de brand bijna geheel geblust. De brandweer heeft met een straal hogedruk de brand afgeblust. Helaas was er van de sprinkler ruimte geen sleutel voor handen waardoor de brandweer de deur heeft moeten forceren om de sprinkler uit te kunnen zetten. Salvage is ter plaatse gekomen om zo snel mogelijk de winkel weer te laten schoon maken. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

I.v.m  herbezetting in Velsen Zuid was de 646 Post IJmuiden als eerste ter plaatse.