Scheepsbrand hektrawler

IJmuiden, 18 oktober 2013.

Om 05:22 uur krijgt post IJmuiden een melding van een brand op een hektrawler. Tijdens het aanrijden meldt de meldkamer dat er heel veel rook uit het schip komt. Op voorhand wordt er middelbrand gemaakt door de meldkamer. Hier op rukt ook de tankautospuit en de ladderwagen van post Velsen uit. De brandweer wordt op gewacht door de wachtsman van het schip. Door gebruik te maken van het”fireplan” van het schip weet men de brand te lokaliseren. Door de complexiteit van het schip wordt er grote brand gemaakt. Na enige tijd is men “brandmeester”. In een opslagruimte stonden pallets in brand. Ook is brandweer Amsterdam ter plaatse geweest met de “Cobra Cutter” (hogedruklans). Hiermee is smeulende isolatie verwijderd.

Inzet brandweer: 3 stralen lage druk.

Foto’s: post IJmuiden & 112 IJmond.