Auto over rotonde

IJmuiden, maandag 29 december 2014

Maandag avond, rond tien voor acht, zijn de vrijwilligers van brandweer IJmuiden gealarmeerd voor een ongeval met letsel aan de Dokweg in IJmuiden.

Aangekomen bij het ongeval bleek een voertuig rechtdoor over de rotonde gereden te zijn.
Omdat de rotonde is uitgerust met een stalen circel is het voertuig door het eerste deel van de circel gelanceerd en tegen het tweede deel tot stilstand gekomen.

De brandweer heeft het voertuig gecontroleerd en de accu onklaar gemaakt, de bestuurder was namelijk al door het ambulancepersoneel ter plaatsen uit het voertuig gehaald in samenwerking met de politie.

Foto’s: Job van den Born

Middelbrand Kaplanstraat

IJmuiden, dinsdag 23 december 2014

Dinsdag ochtend, rond 0435 uur, is er brand uitgebroken in een camper aan de Kaplanstraat in IJmuiden.
Tijdens de brand is de camper volledig verwoest en heeft een deel van een leegstaand pand aan de dokweg schade opgelopen.

Ter plaatse bleek de camper volledig in brand te staan, met twee stralen ‘middel druk’ hebben de vrijwilligers de camper en de beplating van het leegstaande pand geblust. De collega’s van brandweer Velsen hebben het leegstaande pand op brand gecontroleerd en vrij gemaakt van rook met een overdruk-ventilator.

Tijdens de blussing bleek een deel van het dak vlam te hebben gevat, dit dak is van asbest platen gemaakt waardoor de bevelvoerder een zogenaamde asbest procedure in gang heeft gezet. Tijdens deze procedure worden al het ingezetten materiaal en beschermende pakken goed schoongemaakt en in het gebied gehouden dat mogelijk besmet is met asbest ook een officier gevaarlijke stoffen is ter plaatse geweest om het asbest te catagoriseren en een gebied aan te wijzen dat gereinigd moet worden.

Nadat al het materiaal is schoongemaakt waren de vrijwilligers om 0730 uur weer inzet gereed.

Foto’s: 112 IJmond

Autobrand Merwedestraat

IJmuiden, 20 december 2014

Op dinsdagavond, onze wekelijkse oefenavond, zijn wij gealarmeerd voor een autobrand in de Merwedestraat te IJmuiden.
De auto stond bij aankomst van de brandweer volledig in brand en geparkeerd tussen twee aanhangers.

Na een blussing met één straal middeldruk is het voertuig overgedragen aan de politie, de auto bleek na onderzoek namelijk gestolen

Foto’s: 112 IJmond