Zeiljacht in problemen

IJmuiden, 04 augustus 2013.

Post IJmuiden wordt om 01:33 uur gealarmeerd om de IJRB te assisteren op het grote strand. De IJRB en de KNRM zijn bezig om een vast gelopen jacht weer los te krijgen. De brandweer wordt ter plaatse gevraagd om extra handjes te leveren en licht te draaien.

Inzet brandweer: Licht draaien en IJRB assisteren.

Foto’s : Ernst van Zijl.

Zeven gewonden bij aanrijding Kromhoutstraat

IJmuiden, 02 augustus 2013.

Post IJmuiden wordt om 17:24 uur gealarmeerd voor een aanrijding met 2 personenauto’s op de Strandweg. Bij aankomst blijkt dit de Kromhoutstraat te zijn en zijn de personen al uit het voertuig. Bij schouwing blijken er 8 personen bij deze aanrijding betrokken te zijn. Vijf volwassenen en drie kinderen. De bezetting van de tankautospuit is in eerste instantie door het ambulancepersoneel ingezet om de slachtoffers te stabiliseren. Alle betrokkenen zijn voor controle en behandeling naar het ziekenhuis afgevoerd.

Inzet brandweer: Assistentie ambulance en veiligstellen voertuigen.

Foto’s: 112 IJmond.

Buitenbrand Westerduinweg

IJmuiden, 22 juli 2013.

Post IJmuiden wordt om 21:27 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Westerduinweg. In eerste instantie betreft het hier een prio 2 melding, maar door de vele meldingen geeft de meldkamer aan dat er onder prio 1 gereden mag worden. Op voorhand wordt ook de autospuit van post Velsen mee gealarmeerd.

Inzet brandweer : 1 lage &  hogedruk.

Foto: Ernst van Zijl.

Buitenbrand Halkade

IJmuiden, 20 juli 2013.

Om 08:06 uur gaan de pagers af voor een buitenbrand aan de Halkade. Bij aankomst wordt er een smeulend vuurtje aan getroffen.

Inzet brandweer: 1 gieter.

Foto’s: Ernst van Zijl.