Hulp aan derde

IJmuiden, 12 april 2013.

Vrijdagavond wordt de post opgeroepen om een scheef staande steiger die dreigt om te vallen aan de 3e Havenstraat te stabiliseren. Bij aankomst blijkt de steiger twee wielen te missen. Met de hydraulische ram is de steiger weer in de goede positie terug geplaatst op vier wielen.

Foto: Ernst van Zijl.

Autobrand Plutostraat

IJmuiden, 16 april 2013.

Woensdagochtend om 03:31 uur gaan de pagers af voor een autobrand in de Plutostraat. Post Velsen Zuid staat op dat moment ook bij een autobrand op de Edisonstraat. Bij aankomst staat het voertuig al volledig in de brand en wordt er ingezet met 2 stralen lagedruk.

Inzet brandweer: 2 stralen lagedruk.

Foto’s: Ernst van Zijl.

Zeer grote brand Conradstraat

IJmuiden, 03 april 2013.

Woensdagavond wordt post IJmuiden om 22:01 uur gealarmeerd om met peloton Zuid uit te rukken naar een zeer grote brand aan de Conradweg in Haarlem. De brand woedt in een kantorencomplex. Post IJmuiden wordt ingezet om overslag te voorkomen.

Peloton Zuid: 847 / 742 / 648

Inzet 648: 2 stralen lagedruk, diverse sloopwerkzaamheden verricht.

Foto’s: Ernst van Zijl.

Asistentie politie

IJmuiden, 31 maart 2013.

Zondagavond werd post IJmuiden gealarmeerd om assistentie te verlenen aan de politie op de Planetenweg. De politie moest een binnentreding doen op de 1e etage. De brandweer heeft een ladder geplaatst, zodat de politie zich via het balkon toegang kon verschaffen.

Foto’s: Job van den Born.

Afhijsen patient Radarstraat

IJmuiden, 27 maart 2013.

Woensdagavond gaan om 22:56 uur de pagers af voor assistentie ambulancedienst. Een persoon met gezondheidsproblemen moet vanaf de 2e verdieping worden afgehesen. Samen met de collega’s van de hoogwerker wordt er assistentie verleend aan de ambulancedienst.

Foto’s: Job van den Born.

Middelbrand

IJmuiden, 20 maart 2013.

Op woensdagavond breekt er brand uit in een appartement aan de Groeneweg. Post Velsen Zuid rukt uit met de TS en hoogwerker. Bij aankomst is het nog niet duidelijk of alle personen uit het pand zijn en wordt middelbrand gegeven. Na aankomt van Post IJmuiden is de ventilator ingezet om de brand te bestrijden (repressief ventileren).

Inzet brandweer: 2 stralen hogedruk, ventilator en controle CO overige woningen.

Foto’s: Job van den Born.