Gasexplosie

IJmuiden, 25 maart 2012.

Om 15:45 uur gaan de pagers van Post IJmuiden af voor een middelbrand in de De Ruyterstraat. Eén minuut voor de alarmering van post IJmuiden is post Velsen Zuid uitgerukt voor een gaslucht in een woning aan de De Ruyterstraat. Tijdens het aanrijden van de brandweervoertuigen vindt er een explosie plaats in de woning. Hierdoor is er brand ontstaan. Het is niet duidelijk of er nog iemand in de woning aanwezig is. De ravage in en rond de woning is enorm. De woningen naast het pand worden direct ontruimd, omdat er instortingsgevaar is. Nadat de Nuon het gas heeft afgesloten, wordt de brand geblust. In verband met instortingsgevaar kan het pand niet worden betreden. De voorgevel moet eerst door een kraan gesloopt worden.

Inzetbrandweer: 2 hoge- en lagedruk, ontruimen woningen. 

 

Foto’s: Post IJmuiden & Ernst van Zijl.

Film: Ernst van Zijl: http://www.youtube.com/watch?v=aj89iqB-zUg&feature=share

VKO met beknelling

IJmuiden, 15 maart 2012.

Om 23:16 uur gaan de pager af voor een ongeval met beknelling op de Amperestraat. De meldkamer geeft aan dat het om een éénzijdige ongeval gaat (personenauto tegen oplegger). Ter plaatse blijkt het slachtoffer bovenbeen letsel te hebben. In overleg met de ambulancedienst wordt besloten om het voertuig los te trekken van de oplegger. Hierdoor ontstaat er meer werkruimte om het slachtoffer te bevrijden. Na 45 min is het slachtoffer uit het voertuig.

 

Foto’s: Ernst van Zijl.

Film: Ernst van Zijl.

http://www.youtube.com/watch?v=-Wifu4xn3ss&feature=g-upl&context=G2e629b6AUAAAAAAAAAA

Blustechniek

IJmuiden, 14 maart 2012.

Afgelopen dinsdagavond zijn de vrijwilligers van post IJmuiden naar het oefencentrum van de brandweer Velsen geweest. Hier werd instructie gegeven in blustechniek (gebruik straalpijp)  en de deurprocedure.

 

Foto’s: Ernst van Zijl.

Oefening “scheepsbrandbestrijding”

IJmuiden, 13 maart 2012.

De vrijwillige brandweer IJmuiden heeft dinsdagavond (06 maart)  een oefening gehouden in scheepsbrandbestrijding. De oefening vond plaats op de sleepboot Tempest. Er was brand uitgebroken in de machine kamer en er zou nog 1 persoon vermist worden. Leerdoelen waren;

– werken met het fireplan,

– communicatie

– brandbestrijding machinekamer.

 

Foto’s: Job van den Born.

Aflossing zeer grote brand

IJmuiden, 11 maart 2011.

Zondagavond om 21:10 uur wordt Post IJmuiden gealarmeerd voor aflossing van de bluseenheden van Noord Holland Noord. Als de 130 wordt de 648 ingedeeld om de dompelpomp te bewaken en te voorzien van brandstof. Om 05:00 uur maandagochtend weer terug op de post.

 

Foto’s: Job van den Born.

Zeer grote brand

IJmuiden, 10 maart 2012.

PRIO 1 VG RECYCLINGGROEP BV #2051# CORVERSLAAN 2 VELSEN-NOORD BINNENBRAND INDUSTRIE (OPSCHALING: BRAND ZEER GROOT) [ 648 ].

Zaterdag om 13:30 uur wordt post IJmuiden gealarmeerd voor een zeer grote brand bij papierrecyclingsbedrijf “recyclinggroup bv”. De 648 wordt direct ingezet op een container waarin een aggregaat met diesel in stond. Daarna werd de autoladder van brandweer Heemskerk gevoedt. Om 22:00 uur stond de 648 weer terug op de post.

Foto’s: 112today & Ernst van Zijl.

Film: Ernst van Zijl: http://www.youtube.com/watch?v=A-pCMZPwsDQ

Nieuwe foto’s Job van den Born.