Openen deur

IJmuiden, 26 januari 2012.

Donderdagavond gaan om 18:43 uur de pagers af voor het openen van een deur op de Planetenweg. De bewoonster heeft zich op het balkon buitengesloten, terwijl zij aan het koken was. Tevens meldt de meldkamer dat er ook nog een baby in huis is. Bij aankomst hebben we eerst op de brandweer vriendelijke manier geprobeerd de deur te openen. Dit lukte niet, omdat de massieve deur net opnieuw door de woningbouwvereniging was afgehangen. Uiteindelijk hebben we met de Twincutter om het slot heen gezaagd.

Inzet brandweer: Toegang verschaft tot de woning, gasfornuis afgesloten en baby weer met de moeder herenigd.

Foto’s: Job van den Born & Ernst van Zijl.

Zaagoefeningen

IJmuiden, 22 januari 2012

Afgelopen zaterdag is de piketploeg van Post IJmuiden naar Spaarnwoude afgereisd om realistisch te oefenen met de motorkettingzaag. Onder begeleiding van een instructeur worden de ploegen weer bijgeschoold over het gebruik van de motorkettingzaag.

Foto’s: Post IJmuiden.

Kerstboomverbranding 2012

IJmuiden, 21 januari 2012.

Woensdagavond 11 januari hebben de vrijwilligers van post IJmuiden  weer geassisteerd bij de jaarlijkse kerstboomverbranding aan de Heerenduinweg. Zie foto impressie.

Foto’s: Ernst van Zijl.

Nieuwsjaarsduik 2012

IJmuiden, 02 januari 2012.

De lief en leedcommissie van Post IJmuiden heeft voor leden op één januari een deelname aan de nieuwjaarsduik op het grote strand georganiseerd. Na afloop kon er bij de IJRB gebruik worden gemaakt van de warme douches en was er op de Post nog een lekkere kop soep met brood genuttigd. Iedereen is enthousiast gemaakt om dit volgend jaar weer te doen.

Foto’s: Post IJmuiden.

Oud & Nieuw 2012

IJmuiden, 02 januari 2012.

Voor post IJmuiden is deze dag relatief rustig verlopen. Vijf meldingen in het oude jaar en zes meldingen op één januari. De meldingen waren zoals gebruikelijk containerbrandjes en buitenbrandjes. In de vroege ochtend hebben we nog de beroepscollega ‘s afgelost bij de zeer grote brand bij De Mel.

Foto’s: Job van den Born.