Windmolen waait van dak

IJmuiden, 29 december 2011.

Om 20:35 uur gaan de pagers af voor een stormschade in de Industriestraat. Door de hevige windvlagen blijk er een windmolen van het dak van de fa Zwart Techniek te zijn los gekomen. Met behulp van de buren is de weg weer vrij gemaakt en heeft de ladder bezetting het dak gecontroleerd.

Inzet brandweer: Controle van het dak en vrijmaken van de weg.

Foto’s: Job van den Born.

Binnenbrandgerucht

IJmuiden, 25 december 2011.

Om 15:40 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer dat er lichte rook ontwikkeling in de boxruimte zou zijn in een flat aan de Kleine Pan. Na controle van de boxen wordt uiteindelijk de box gevonden welke de rookontwikkeling veroorzaakt. De bewoner had zijn brommer per abuis met de uitlaat tegen een plastic emmer aangezet. Hierdoor is deze gaan smelten.

Inzet brandweer: Afblussen emmer en ventileren kelderruimte.

Foto’s: Job van den Born.

Schoorsteenbrand

IJmuiden, 17 december 2011.

Om 18:57 uur gaan de pager af voor een schoorsteenbrand op de Kraailook. Bij aankomst melde de bewoner dat er vlammen uit de schoorsteen kwamen.

Inzet brandweer: Controle van de schoorsteen.

Foto’s: Job van den Born.

Stormschade 8 december

IJmuiden, 17 december 2011

Tijdens een westerstorm op 8 december, heeft post IJmuiden een drukke avond gehad. De eerste melding kwam binnen om 19:44 uur, in de Trompstraat zou een dak van een woning waaien. Om 20:26 uur moest er worden uitgerukt naar woonzorgcentrum Breezicht. Door de storm kwamen hier de gevelplaten los, vanwege mogelijke ontruiming omliggende gebouwen is later Grip 1 gemaakt. Ondertussen ook nog uitgerukt geweest naar het Vissershuis voor een ABM.

Inzet brandweer: Bestrijden stormschade.

Foto’s: Mike Bergshoeff & Job van den Born.

Oefening middel OGS

IJmuiden, 12 december 2011.

De afgelopen weken is er door de brandweer Velsen (beroeps & vrijwillig) een middel incident ongeval gevaarlijke stoffen (ogs) beoefend. De oefeningen werden gehouden op het opleidingsschip “Prinses Amalia”. Tijdens het verpompen van zoutzuur, treed er lekkage op aan een flens. Hierdoor raken diverse matrozen onwel door de zoutzuur dampen. De opdracht aan de eenheden was; redden van de matrozen en de lekkage stabiliseren.

Zie foto impressie:

Foto’s: Job van den Born.