Sleutels kwijt !

IJmuiden, 18 september 2011.

Net klaar met een aantal meldingen van wateroverlast kon de vrijwillige brandweer van IJmuiden weer aan de bak. Een bewoonster van de Bellatrixstraat had bij het weggooien van oud papier in een ondergrondse container ook haar huissleutels weggegooid. De kleinste brandweerman was de aangewezen persoon om via een krappe opening af te dalen in de container. Na enig zoeken werden de sleutels gevonden. Na door zijn collega’s weer omhoog te zijn geholpen kreeg de brandweerman van de bewoonster een welverdiende pakkerd.

 

Tekst en Foto’s: Ko van Leeuwen.

Wateroverlast

IJmuiden, 16 september 2011.

Na hevige regenval is de brandweer van Velsen vanochtend met 3 tankautopsuiten in de gemeente bezig geweest om de wateroverlast te bestrijden;

– leegpompen van boxen in de Eenhoornstraat.

– wateroverlast in de Waalstraat/Lekstraat

– wateroverlast Grote Beerstraat

– wateroverlast Kebert asiel

– wateroverlast Planetenweg

– wateroverlast IJmuiderstraatweg

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van den Born.

Wateroverlast

IJmuiden, 12 september 2011.

Bij een sloopflat aan de Planetenweg ontstond maandagavond een fontein van een aantal meters hoog. Het betrof een open staande ondergrondse brandkraan die door het sloopbedrijf wordt gebruikt om met waterstralen het stof neer te slaan. Of de slang los is geraakt of dat de kraan bewust is open gezet is niet bekend. Hij kon in ieder geval door de brandweer gewoon worden dicht gedraaid.

Dat dit soort zaken onverwacht komt voor de brandweervrijwilligers was te zien aan de bevelvoerder. Hij was net zijn hoofd aan het scheren toen de melding kwam. Met een half geschoren hoofd is hij dus maar uitgerukt.

 

Tekst en foto’s: Ko van Leeuwen.

Stormschade

IJmuiden, 12 september 2011.

Maandagavond is post IJmuiden er twee keer uitgeweest voor stormschade. Boom over de weg in de Grote Beerstraat en op de heerenduinweg voor los geraakte glasplaten van een bushokje.

Inzet brandweer: Bestrijden stormoverlast.

 

Foto’s: Job van den Born.

Binnenbrand slooppand

IJmuiden, 10 september 2011.

Zaterdagavond gaan om 19:35 uur de pager af voor een binnenbrand in een slooppand aan de Radarstraat. De meldkamer geeft aan dat de brand al uitslaand zou zijn. Ter plaatse blijkt er wat afval te branden. Binnen 5 minuten is de brandmeester.

Inzet brandweer: 1 lagedruk.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van de Born.

Wateroverlast

IJmuiden, 07 september 2011.

Naar aanleiding van de hevige regenval kwam er om 00:08 uur een melding bij de meldkamer binnen van een ondergelopen woning in de Middenhavenstraat. Het vele water kwam via de wc pot de woning binnen. Ter plaatse heeft de bemensing van de 648 de bewoner geholpen om de wateroverlast te bestrijden.

Inzet brandweer: Klokpomp en waterstofzuiger.

 

Foto’s: Ko van leeuwen.