Wasdroger in brand

IJmuiden, 28 augustus 2011.

Om 12:47 uur worden de posten IJmuiden en Velsen gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Orionweg. Ter plaatse blijkt er een brand te woeden in één van de schuurboxen. De melder geeft aan dat zijn wasdroger in brand staat. Hier op wordt direct één straal lage druk ingezet, om overslag te voorkomen, wordt de tweede straal lage druk op de voorgevel ingezet. Om snel zicht in de kelder te krijgen wordt er gebruik gemaakt van de ventilator van de tweede autospuit. Na een kwartier is de brand meester.

Inzetbrandweer: 2 lagedruk en de ventilator.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van den Born.

Binnenbrand Sterflat

IJmuiden, 17 augustus 2011.

Om 20:49 uur wordt Post IJmuiden gealarmeerd voor een binnenbrand in de Sterflat. Volgens de procedure binnenbrand rukken er op deze melding 2 tankautospuiten en een redvoertuig uit. De brand woedt op de derde verdieping. Via de 646 wordt er een hoge drukstraal naar de derde dieping gehesen.  Bij het binnen betreden van het pand, treft men een brandende wasmachine aan. Omdat de schade in het pand aanzienlijk is wordt Salvage ingeschakeld.

Inzet brandweer: 1 hoge druk.

 

Foto’s: Job van de Born.

Persoon te water

IJmuiden, 06 augustus 2011.

Om 12:33 uur gaan de pagers af voor een persoon te water aan het IJmuiderslag. Er blijkt een kinderfietsje gevonden te  zijn aan de zuidzijde van het Binnenmeer. Omdat het niet duidelijk is, waar de eigenaar van het fietsje is, wordt de omgeving met twee duikploegen, een helicopter en de IJRB afgezocht. Na 2 uur zoeken wordt de zoektocht afgeblazen, omdat er officieel niemand als vermist is opgegeven.

Inzet brandweer: Omgeving afzoeken.

Foto’s: Job van den Born & Ko van leeuwen.