Stormschade

IJmuiden, 14 juli 2011.

Dondagavond is de 648 van post IJmuiden er twee keer uit geweest voor een melding van stormschade. Op de Kloosterstaat hing een tak gevaarlijk en op de Kennemerlaan lag een boom op de weg.

Inzet brandweer: Bestrijden van stormschade.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Aantreffen gevaarlijke stof

IJmuiden, 03 juli 2011.

Zondag heeft voor post IJmuiden in het teken gestaan van het verzamelen van de ampullen gevuld met calsium carbide bij Seaport Marina.

Inzet brandweer: Verzamelen van ampullen.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Containerbrand Kotterkade

IJmuiden, 02 juni 2011.

Een containerbrand op de Kotterkade gaf zaterdagmiddag veel rook.Het betrof een open puincontainer en twee plastic containers vol met scheepsafval. Vooral de plastic containers gaven veel rook. Tegen de tijd dat de brandweervrijwilligers van IJmuiden de brand hadden geblust was er van de plastic containers vrijwel niets meer over. De restanten alsmede de puincontainer zijn even later door Zeehaven IJmuiden weggehaald. De oorzaak van de brand is onbekend.

 

Inzet brandweer: 1 lagedruk met hosemaster.

 

Tekst en foto’s: Ko van Leeuwen.

Foto’s: Job van den Born.

 

Binnenbrandgerucht

IJmuiden, 27 juni 2011.

Twee dames op de IJsselstraat twijfelden even of ze de brandweer zouden bellen na het ruiken van een brandlucht. Achteraf is het maar goed dat ze het gedaan hebben. Op de vliering lag een looplamp waarvan het snoer heet was geworden. Door de brandweer is dit verwijderd.  

Na afloop ging het aan het einde van de straat nog even mis. Bij het passeren van geparkeerde wagens reed het brandweervoertuig tegen een te ruim geparkeerde wagen. Het betrof hier dee tankautospuit van post IJmuiden. Om de bandendruk te kunnen verlagen bij duin- en/of strandbranden zitten er aan de buitenkant van de wielen enkele slangen. Een van deze slangen heeft de geparkeerde auto graakt. 

Alhoewel de schade meevalt is toch om de politie verzocht omdat de eigenaar van de Poolse wagen in Polen verblijft. Helaas was de politie druk bezig en daarom heeft de brandweer de schade geregeld met de gebruiker van de wagen.

 

 

Inzet brandweer: Nacontrole.

 

Tekst en foto’s : Ko van Leeuwen.

Foto: Job van den Born.

Buitenbrand

IJmuiden,  20 juni 2011.

Om 17:44 uur gaan de pager af voor een brand op de tribune van voetbalvereniging Stormvogels. Er zouden diverse stoelen in de brand staan. Bij aankomst blijkt er één stoeltje te hebben gebrand.

Inzet brandweer: Nacontrole van de tribune.

 

Foto’s: Job van den Born.

VKO met beknelling

IJmuiden, 23 mei 2011.

Twee jongemannen hebben zondagnacht op de Heerenduinweg heel veel mazzel gehad. In de richting van Zeewijk zijn ze bij het Q8-tankstation in een slip geraakt en dwars de berm ingevlogen. Hierna is de auto waarschijnlijk los van de grond gekomen om even later op zijn kop te eindigen. Bij het arriveren van de hulpdiensten stonden beide heren al weer naast de auto.

Ondanks gedegen onderzoek kon het ambulancepersoneel tot hun grote verbazing geen letsel constateren. Het reeds gealarmeerde traumateam uit Amsterdam is dan ook niet ter plaatse geweest. Een berger heeft de auto afgevoerd. De inzittenden hebben met een bezem van de berger de straat weer schoon geveegd. Daarna hebben ze samen met de politie nog wat persoonlijke spullen uit de struiken gevist.

Inzet brandweer: Veiligstellen van het voertuig. 

 

    

 

Tekst en foto’s: Ko van Leeuwen.