Drukke zaterdag voor Post IJmuiden

IJmuiden, 23 april 2011.

Zaterdag begint met een liftopsluiting in een verzorgingsflat aan het Zeewijkplein. Hier worden 6 personen uit de lift gehaald. Om 11:47 uur gaan de pagers weer af, dit maal om de hoofdpost te herbezetten i.v.m. een grote brand in Beverwijk. Tijden het opdienen van het eten gaan de pagers af voor een schuurbrand aan het van Poptaplantsoen. Door een gaslekkage tijdens het visbakken gaat de schuur in brand. Hierna wordt post Ijmuiden gealarmeerd voor een benzinelekkage op de parkeerplaats van het grote strand. Door de warmte is de volle tank gaan lekken. Even voor zevenen komt er een melding binnen van een binnenbrand op de derde etage van een flat aan de Planetenweg, Door sluiting in een ipoddockingstation onstaat er brand in een slaapkamer.

Schuurbrand.

Inzet brandweer: 2 lage druk, gasfles veilig stellen.

Brandstof lekkage.

Inzet brandweer: Beluchten tank.

Binnenbrand.

Inzet brandweer: 1 lage druk, ventileren en Salvage in kennis gesteld.

Foto’s: Ko van Leeuwen en Job van den Born.

Schuurbrand Seaport Marina

IJmuiden, 21 april 2011.

Donderdagavond gaan de pagers af voor een schuurbrand aan de Kennermerboulevard. Tijdens het aanrijden blijkt dit niet een schuurbrand te zijn, maar een brandje in een bunker t.h.v. de camping Duindoorn.

Inzet brandweer: Afdekken met zand en inzet van een watergieter.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

VKO met beknelling Dokweg

IJmuiden, 17 april 2011.

Zondag wordt Post IJmuiden om 13:51 uur gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Dokweg. De brandweer en een traumahelicopten zijn mee gealarmeerd omdat situatie van het ongeval niet duidelijk was. Ter plaatse blijkt het slachtoffer van de fiets niet bekneld te zijn.

Inzet brandweer: Hand- en spandiensten ambulancedienst.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Eerste AED inzet post IJmuiden

IJmuiden, 03 april 2011.

Zaterdagavond komt er bij het Mick een onwelmelding binnen van een bewoner aan de Scheiberglaan. Omdat er niet direct een ambulance beschikbaar is, wordt post IJmuiden om 23:43 uur gealarmeerd. Eerste hulp wordt geboden en na 4 minuten is de eerste ambulance ter plaatse.

Inzet brandweer: AED

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.