Instorting / verzakking

IJmuiden, 25 februari.

Post IJmuiden wordt om 19:54 uur gealarmeerd voor een instorting / verzakking in de Zwaanstraat.  Er blijkt een personenauto, die op de Planetenweg reed, uit de bocht te zijn gevlogen en tegen een flat gereden te zijn. De bestuurder was inmiddels uit het voertuig.

Inzet brandweer: Constructie van de flat gecontroleerd en het voertuig veilig gesteld.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van den Born.

Plezierjacht in brand

IJmuiden, 20 februari 2011.

Om 01:18 uur komt er een melding binnen bij de meldkamer van een brand op een plezierjacht bij Seaport Marina. Post IJmuiden en de IJRB worden hiervoor gealarmeerd. Tijdens het aanrijden maakt de meldkamer op voorhand al middelbrand, naar aanleiding van de vele meldingen die binnen komen. Om de veiligheid op de kade te waarborgen tijdens het incident wordt aan de IJRB het verzoek gedaan om een boot standby in het water te hebben. De IJRB heeft tevens 2 personen aan de andere zijde van de brandende boot geëvacueerd, omdat de steiger niet meer toegankelijk was. Om 04:30 uur stonden de voertuigen weer terug op de posten.

Inzet brandweer: 648,646,656,595,760,761 en RBYM 320.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van den Born.

Poging plofkraak geldautomaat ?

IJmuiden, 19 februari 2011.

Om 03:58 uur wordt Post IJmuiden gealarmeerd voor een explosie Rabo bank, Zeewijkplein. De meldkamer meldt dat het de pinautomaat betreft. Ter plaatse verricht men  een meting naar mogelijk aanwezig explosief gas. Er wordt niets gemeten. September vorig jaar was deze automaat ook al doelwit van een plofkraak.

Inzet brandweer: Verrichten van metingen.

Plofkraak September 2010.

  

 Plofkraak Februari 2011?

 Foto’s: Ko van Leeuwen.