Stormschade

IJmuiden, 29 augustus.

Door het slecht weer op zondag moest Post IJmuiden om 16:33 uur uitrukken naar de Saturnusstraat voor een omgewaaide boom. Ter plaatse bleek dat de boom in de val, twee voertuigen had mee genomen. Na het weg halen van de boom werd de ravage van de voertuigen duidelijk zichtbaar. Na een uurtje was het klusje geklaard.

Inzet brandweer: Verwijderen van de boom op de voertuigen.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Verkeersongeval

IJmuiden, 28 augustus 2010.

Zaterdagochtend gaan om 10:38 uur de pager af voor een verkeersongeval Pleiadenplantsoen/Raafstraat. Op de voor de brandweer bekende kruizing (meerdere ongevallen geweest) blijken twee voertuigen op elkaar gereden te zijn. Waarvan er in één nog een klein kind zat. Bij aankomst van de brandweer waren alle personen al uit het voertuig gehaald door de ambulancedienst.

Inzet brandweer: Accupolen los gemaakt van de voertuigen.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Oefenavond valt in het water

IJmuiden, 24 augustus 2010.

Dinsdagavond is de reguliere oefenavond van de vrijwilligers Velsen. Net voor de start van de oefenavond ging de hemel open in Velsen. De brandweer heeft met 3 voertuigen zoveel mogelijk de wateroverlast bestreden.

Inzet brandweer: Leeg pompen kelders en watervrij maken van straten.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Persoon bekneld

IJmuiden, 06 augustus 2010.

Vrijdagavond  om 22:04 uur komt de melding binnen dat er een persoon bekneld zit op een plezierjacht bij Seaport Marina. Bij aankomst blijkt een persoon vast te zitten in een inspectie luik van zijn boot. Na een halfuur kon de man worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Inzet brandweer: Assistentie ambulancedienst.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Strandhuisje in brand

IJmuiden, 25 juli 2010.

Zondagochtend om 00:34 uur worden de posten Velsen en IJmuiden gealarmeerd voor brand op het Grote strand. De melding betreft een brand in een strandhuisje.De brandweer rukt uit met 2 vierwiel aangedreven voertuigen met bandenaflaatsysteem. Ter plaatse blijkt de brand al geblust te zijn met tuinslangen. De bewoner wordt afgevoerd met brandwonden.

Inzet brandweer: Nacontrole en ventileren.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.