Noodweer in Velsen

IJmuiden, 11 juli 2010.

Door de enorme regenval die zaterdagavond uit de lucht kwam vallen, waren flink wat straten onder water gelopen. Brandweer Velsen heeft met 3 voertuigen (beroeps, vrijwilligers Velsen-Zuid en post IJmuiden) in Haarlem en Velsen de wateroverlast bestreden.

Inzet brandweer: Afzetten van straten en beperken waterschade in woningen.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Scheepsbrand aan wal

IJmuiden, 10 juli 2010.

Om 07:07 uur krijgen post Velsen en post IJmuiden de melding van een brand in de machinekamer op een viskotter aan de Halkade. Bij aankomst blijkt de gasblusinstallatie geactiveerd te zijn. Na controle van de machinekamer, is er geen oorzaak gevonden, waardoor de gasblusinstallatie is geactiveerd.

Inzet brandweer: Geen.

 

Foto’s : Ko van Leeuwen.

Binnenbrand Doornberglaan

IJmuiden, 08 juli 2010.

Om 18:57 uur gaan de pagers af voor een binnenbrand op de Doornberglaan. Hier op rukken de 646, 654 en de 743 uit. De 743 is een vervangend voertuig voor de 648. Deze was weg voor reparatie. Bij aankomst van de 743, blijkt er brand te zijn in de wasdroger. Door de brandbare stof weg te halen was het brandje zo geblust.

Inzet brandweer: 1 Hoge druk en ventileren van de woning.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Strandrijden

IJmuiden, 07 juli 2010.

Afgelopen drie maandagavonden hebben de chauffeurs van Post IJmuiden ervaring opgedaan in het rijden door mul zand. Het voertuig is voorzien  van 4 x 4 wielaandrijving en een bandenaflaatsysteem. Dit maakt het mogelijk om een incident op het strand te bestrijden en is ook geschikt in de duinen (Schoorl & Bergen).

  

Foto’s: Ko van Leeuwen.