Brommer en caravan in brand

IJmuiden, 27 juni 2010.

Om 22:01 moet Post IJmuiden uitrukken voor een buitenbrand aan de Heerenduinweg. Bij aankomst blijkt er op het fietscrossterrein een brommer in de brand te staan, met wat scheppen zand wordt deze afgeblust.

 

Wederom wordt de Post om 23:57 uur gealarmeerd voor een buitenbrand in de Deutzstraat, tijdens het aanrijden blijkt het te gaan om een caravan.

Inzet brandweer: 2 lage druk.

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Duinbrand (middel) Heerenduinen

IJmuiden, 27 juni 2010.

Om 11:56 uur gaan de pager af voor een duinbrand in de Heerenduinen. Vanaf de Schiplaan (12 hoogflat) kwamen meerdere meldingen, tevens kwam er een melding vanaf Schiphol (van een over vliegend vliegtuig). De brand werd bestreden door  twee  blusvoertuigen ( 646 en 648) en op de achterhand stond het schuimblusvoertuig en twee waterwagens klaar. Na een klein halfuur was men brandmeester. Het betrof een stuk duin van ongeveer 100 m2.

Inzet brandweer: 2 hoge - en 2 lagedruk en vuurzwepen.

 

Foto’s : Ko van Leeuwen.

Binnenbrand schuur

IJmuiden, 05 juni 2010.

Om 00:09 uur gaan de pagers af voor een schuurbrand hoek Poolster en Dolfijnstraat. Bij aankomt blijkt er inderdaad een schuurtje in de brand te staan. Tijdens het aanrijden geeft de meldkamer ook mee dat er gasflessen in het schuurtje staan. Bij aankomst klap er één gasfles. Door snel in te zetten worden er nog twee camping gasflessen en een snijbranderset uit het schuurtje gehaald.

Inzet brandweer: 1 lagedruk.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.