Brandgerucht binnenbrand Radarstraat

IJmuiden, 31 januari 2010.

Zondagmiddag wordt Post IJmuiden om 16:10 uur gealarmeerd voor een binnenbrandgerucht in de Radarstraat. Het blijkt om de oude sloopkerk te gaan. Bij aankomst brandt er in de kerk een oud bankstel. Met één lagedruk is het brandje snel geblust.

Inzet brandweer: 1 lagedruk.

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van den Born.

Binnenbrand Lorentzstraat

IJmuiden, 23 januari 2010.

Om 18:59 uur komt er een melding binnen bij de alarmcentrale dat er rook uit  een restaurant op de Lorentzstraat komt. Hierop rukken de 646, 648, 595 en 654 uit. Ter plaatse blijkt de afzuiginstallatie in brand te staan. Omdat het niet duidelijk is of er sprake is van doorslag naar de naastgelegen woningen (bewoners niet thuis), worden deze geforceerd en gecontroleerd. Tevens is Salvage gewaarschuwd.

Inzet brandweer: 1 Hogedruk en ventileren van de woningen

Foto’s: Ko van Leeuwen.

VKO met beknelling

IJmuiden, 23 januari 2010.

Om 12:37 uur gaan de pagers af voor een verkeersongeval met beknelling hoek Orionweg / Pleiadenplantsoen. Tijdens het aanrijden wordt door de meldkamer aangegeven dat er nog één persoon in het voertuig zit. Bij aankomst blijkt het om drie voertuigen te gaan. De persoon is reeds uit het voertuig.

Inzet brandweer: Veilig stellen van de voertuigen en wegdek reinigen.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Vrachtwagen in de problemen

IJmuiden, 10 januari 2010.

Om 20:49 uur komt het verzoek van de politie om een vrachtwagenchauffeur te helpen bij het weg rijden van de parkeerplaats t.h.v. Waasdorp. Door de ijzel is de vrachtwagencombinatie richting de kade gaan glijden. Om te voorkomen dat het voertuig nog verder zou afglijden richting het water, is de vrachtwagen middels de lier en blokken vast gezet. Nadat de grond ijsvrij was gemaakt kon de chauffeur op eigen kracht zijn weg weer vervolgen.

Inzet brandweer: Stabiliseren van voertuig.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van de Born.

Middelbrand IJmuiderstraatweg

IJmuiden, 10 januari 2010.

Zondagavond wordt de beroepspost Velsen gealarmeerd voor een brandgerucht op de IJmuiderstraatweg. De oorzaak wordt in eerste instantie niet gevonden wel stonden inmiddels de panden naast de betreffen woning onder de rook.  Hierop wordt er door de eerste TS middelbrand gemaakt. Oorzaak van de brand is een niet goed functionerend rook afvoerkanaal. Voertuigen ter plaatsen:646,654,648 en 595.

Inzetbrandweer: 1 hogedruk, slopen van plafond (brandhaard) en ventileren van de woning.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen & Job van den Born.

Rustig oud en nieuw voor Post IJmuiden

IJmuiden, 01 januari 2010.

Post IJmuiden heeft een rustig oud en nieuw gehad. Op oudjaarsdag 2 meldingen en in het nieuwe jaar ook 2. Het betrof hier kleine buitenbrandjes.

Foto’s: Job van den Born & Ko van Leeuwen.