Persoon te water

IJmuiden, 03 oktober 2009.

Om 17:25 uur worden de hulpdiensten gealarmeerd voor een persoon te water in de omgeving van de Noordersluisweg. De brandweer en diverse ambulances gaan ter plaatse. De omgeving wordt afgezocht, na een 1/2 uur zoeken wordt er niets aangetroffen en keren overrichte zaken terug.

Inzet brandweer: Geen. 

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Wateroverlast Orionweg

IJmuiden, 3 oktober 2009.

Vrijdag 2 oktober gaan om 22:14 uur pagers af voor wateroverlast op de Orionweg. Ter plaatse blijkt de waterleiding onder het wegdek gesprongen te zijn. Op verzoek van de brandweer komt de PWN ter plaatse. Deze sluit de waterleiding af en start haar werkzaamheden de volgende ochtend. Zaterdagochtend wordt Post IJmuiden wederom gealarmeerd voor wateroverlast op de Orionweg deze keer in een woning. De bewoonster is vergeten de kraan dicht te draaien nadat ze had geconstateerd dat er geen water uit de kraan kwam.

Inzet brandweer: Woning watervrij gemaakt met waterstofzuiger.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Oefening “binnenbrand hoogbouw”.

IJmuiden, 03 oktober 2009.

Afgelopen week is er door de brandweer Velsen (beroeps & vrijwilligers) geoefend in de 12 hoogflat Keetberglaan. Deze flat staat op de nominatie om gesloop te worden en was bij uitstek geschikt om realistisch te oefenen (vuur en rook). Telkens werden twee oefeningen gelijktijdig uitgevoerd. Eén ploeg moest een binnenbrand bestrijden op een laag gelegen verdieping. Hierbij moesten de brandslangen via werplijnen omhoog worden gehezen. Ondertussen had een tweede ploeg de opdracht een binnenbrand te bestrijden op een hoger gelegen verdieping. Hiervoor moest gebruik gemaakt worden van de droge stijgleiding.
In beide woningen was sprake van een binnenbrand en een slachtoffer wat gevonden moest worden.
De gesloten voordeuren moesten worden ingebeukt. Voor de brandweerlieden was dit een een goede ervaring in het werken op smalle galerijen, waar men elkaar snel in de weg loopt, en het werken in een dikke rook in een daadwerkelijke woning in plaats van een oefenlocatie.

Foto’s: Ko van Leeuwen.