Zeer grote duinbrand Schoorl

IJmuiden, 28 augustus 2009.

Vrijdagavond om 23:55 uur wordt Post IJmuiden gealarmeerd om assistentie te verlenen bij de zeer grote duinbrand in Schoorl. Bij aankomst werd er een peloton 4×4 voertuigen geformeerd om op de moeilijk bereikbare plaatsen de brand te bestrijden. Rond 07:30 uur was de 648 weer terug op de post.

 

                 

Foto: Post IJmuiden.

Duinbrand crossbaan

IJmuiden, 23 augustus.

Om 19:46 uur gaat de pager af voor een liftopsluiting op de Keetberglaan. Tijdens het aanrijden meldt de alarmcentrale een duinbrand t.h.v. de crossbaan. Omdat dit een hoge prioritijd betreft, gaat de 648 door naar de duinbrand. Bij aankomst staat er een strook van 10 m2 in brand. De beroepsautospuit die ook gealarmeerd is,  is doorgereden naar de liftopsluiting.

Inzet brandweer: 1 lage druk.

 

Foto’s: Job van den Born.

Buitenbrand

IJmuiden, 22 augustus 2009.

Zaterdag wordt er een duinbrand gemeld op de Kennemerboulevard. Hierop rukken de 646, 648 en 565 uit. Bij aankomst heeft het personeel van Seaport Marina het brandje al bijna geblust. De 648 heeft de omgeving nat gemaakt om heronsteking te voorkomen.

Inzet brandweer: 1 lage druk.

                  

Foto: Ko van Leeuwen.

Scheepsbrand Seaport Marina

IJmuiden, 14 augustus 2009

Om 20:47 uur gaan de pagers af voor een scheepsbrand Kennermerboulevard. Standaard rukken de 646,648,654 en de OVD uit. Tijdens het aanrijden wordt door de AC gemeld dat het een schip van 16 meter betreft waaruit rook zou komen. Voor begeleiding van de brandweer (rond het strand) wordt ook de IJRB meegealarmeerd. Bij aankomst blijkt er niets aan de hand te zijn.

Inzet brandweer: controle van het schip.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Containerbrandje op het strand

IJmuiden, 05 augustus 2009

Oefenen op het strand doen ze wel vaker maar brand blussen op het strand komt niet vaak voor. Dit keer ging het om een containerbrandje was werd gemeld door de IJmuider Reddingsbrigade. Post IJmuiden van de brandweer beschikt over een 4×4 tankautospuit die op het strand kan rijden en zodoende moeiteloos de container kon bereiken. Met een flinke straal water was de vrijwel lege container snel geblusd. Saillant detail: De twee brandweerlieden die de blussing voor hun rekening namen zijn óók lid van de IJmuider Reddingsbrigade.

 

Inzet brandweer : 1 lage druk.

 

Tekst & foto’s : Ko van Leeuwen.