Barbecue

IJmuiden, 25 april 2009

Om 19:28 uur krijg de brandweer een melding van een knal en rookontwikkeling vanuit en woning aan de Planetenweg. Bij aankomt blijken de bewoners zich van niets bewust te zijn. Zij zijn lekker aan het barbecueën.Voor de brandweer was er niets te doen en de brandweer keert onverrichte zake terug.

 

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Keukenbrand 9e verdieping

IJmuiden, 20 april 2009

Om 19:07 uur gaan de pagers af voor een binnenbrand op de Kruisberglaan. Op de melding binnnenbrand wordt standaard uitgerukt met twee tankautospuiten en een redvoertuig. De meldkamer meldt dat meerdere personen niet weg kunnen komen vanaf de 10 e en 11 e verdieping. Er wordt een extra redvoertuig gealarmeerd. Post IJmuiden komt als eerste aan en legt direct af op de droge stijgleiding. Bij de eerste verkenning meldt de bevelvoerder “kleine brand” (keuken). Overige voertuigen kunnen terugkeren. De bewoners worden nog even nagekeken door de ambulancedienst i.v.m. inhalatietrauma.

Inzet brandweer: 1 lage druk en ventileren woning.

 

Foto’s : Job van den Born / Michel van Bergen

Drukke avond Post IJmuiden

IJmuiden, 15 april 2009

Om 18:29 uur gaan de pagers af voor een buitenbrand aan de Industriestraat, hier blijkt een 30 m3 container met sloop afval van de voormailge Vomar in brand te staan. Omdat de conatiner vol zit met isolatie materiaal  is de brand moeilijk te blussen. Op verzoek van de bevelvoerder komt het sloopbedrijf ter plaatse om de container leeg te halen. Na 2 uur is de brand geblust. Tijdens de terug reis naar Post Velsen komt er een melding van een dakbrand  op de Zeeweg (nieuwbouw) binnen.. Hier op rukken Post IJmuiden en Velsen uit. Bij aankomt blijkt een rol bitumen in brand te staan.

Inzet brandweer container: 2 lage druk.

Inzet brandweer dakbrand: 1 hoge druk.

  

Foto’s : Ko van Leeuwen.

  

 Foto’s: Ko van Leeuwen.