Binnenbrand

IJmuiden, 22 feb 2009

Om 20:47 uur gaan de pagers af voor een binnenbrand Spaarnestraat. Hier op rukken de 648/745 en 654 van Velsen uit. Bij aankomst blijkt de wasdroger in brand te staan. De bewoners staan inmiddels buiten. De brandweer is de korte maar felle brand, snel brandmeester. Helaas zijn er 3 katten overleden. De woning is overgedragen aan Salvage.

Inzet brandweer: 2 hoge druk, ventileren woningen en het verrichten van co-metingen.

 

Foto’s: Job van den Born / Ko van Leeuwen.

Autobrand

IJmuiden, 20 feb 2009

Bij een aanrijding op de Planetenweg in IJmuiden is een brandweervoertuig van brandweer Velsen beschadigd. De tankautospuit was met zwaailicht en sirene onderweg naar een autobrand op de IJmuiderslag toen een aanrijding onstond met een personenauto die vanaf de Gramhamstraat kwam. Omdat de 647 niet meer kon doorrijden werden de posten Beverwijk en IJmuiden gealarmeerd. Nadat er een aantal collega’s zijn op gepikt van de 647 rukt Post IJmuiden uit naar de autobrand. Bij aankomst stond het voertuig reeds in lichter laaie. Het voertuig is door een berger afgevoerd.

Inzet brandweer : 1 hoge druk.

Foto’s: Ko van Leeuwen / Job van den Born.

Buitenbrand

IJmuiden, 05 feb 2009

Donderdagavond rukt post IJmuiden uit voor een buitenbrand in de Amperestraat, op een bedrijventerrein. Het betrof een houten kabelhaspel.

Inzet brandweer: 1 hoge druk.

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Vervangend voertuig

IJmuiden, 03 feb 2009

Omdat de 648 voor een aantal weken voor reparatie naar Duitsland is, staat er op de post een vervangend voertuig. Het betreft een demovoertuig van de fa. Mucar.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.