Motorkettingzagen

IJmuiden, 24 jan 2009

Volgens de leidraad oefenen moeten brandweermensen ook  kunnen omgaan met de motorkettingzaag. Afgelopen zaterdag werden we door de afdeling Groenvoorziening van de gemeente in de gelegenheid gesteld om onze vaardigheden bij te scholen.

 

Foto’s: Ko van Leeuwen.

Binnenbrand

IJmuiden, 23 jan 2009

Om19:57 uur gaan de pagers af voor een binnenbrand in de Carolinastraat. Standaard rukken  bij een melding van binnenbrand, twee tankautospuiten en een redvoertuig uit. Bij aankomst blijkt er brand te zijn in een kelderbox. Omdat het een portiekflat betrof konden enkele bewoners niet naar beneden, deze zijn door de ladderwagen naar beneden gehaald. De 648 heeft het brandje geblust.

Inzet brandweer: 1 lage druk, evacueren 3 personen via ladderwagen, ventileren  en controle van de woningen.

Foto’s: Ko van Leeuwen / Job van den Born.

Kerstboomverbranding

IJmuiden, 06 jan 2009

Na 10 jaar is de traditie van kerstboomverbranding weer in ere hersteld. Onder toeziend oog van de brandweer (vrijwilligers Vls Zuid en IJmuiden). Is onder gecontroleerde omstandigheden dinsdagavond op het grasveld bij de Heerenduinen de fik in de grote stapel kerstbomen gegaan. De eer om de stapel aan te steken was dit jaar gegund aan Bart Boele van de IJmuider Courant.

 

Foto’s: Ko van leeuwen / Post IJmuiden / Job van de Born

Filmpje: Kerstboomverbranding Heerenduinweg

 

De tweede kerstboomverbranding vond donderdag 8 jan plaats op het grasveld bij Hagelingeweg om 19:30 uur. Deze werd aangestoken door Wethouder mevr Korf.

Foto’s: Job van de Born / Ko van Leeuwen / Jim Bishop

Jaarwisseling 2008 / 2009

IJmuiden, 31 dec 2008

Het is inmiddels een gewoonte geworden dat op de laatste dag van het jaar de brandweer zijn handen vol heeft aan brandjes die ontstaan zijn door vuurwek. Ook Post IJmuiden werd eerder opgeroepen (15:15 uur) om de beroeps collega’s te assisteren. Uit eindelijk zijn de vrijwilligers 11x in aktie geweest om  ondergrondse containers en buitenbranden af te blussen.

Foto’s: Ko van Leeuwen / Job van den Born