Plofkraak

IJmuiden, 23 april 2015

Rond half 5 in de vroege morgen zijn de vrijwilligers van brandweer IJmuiden gealarmeerd voor een meting bij een geldautomaat aan de Celsiusstraat in IJmuiden.
Eenmaal terplaatse bleek de pinautomaat doelwit te zijn geweest van een plofkraak, de politie was reeds ter plaatse.

In verband met de explosie is de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten op het aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Foto’s; 112-IJmond

Autobrand Lage Bos

IJmuiden, 30 maart 2015

Maandag nacht rond 0100 uur zijn de vrijwilligers van brandweer IJmuiden gealarmeerd voor een autobrand aan de Lage Bos in IJmuiden. Al tijdens het uitrukken bleek dat het voertuig vrij stond geparkeerd naast een stuk duin.
Door snel twee ‘stralen’ lage druk af te leggen is de brand beperkt gebleven tot het voertuig en een klein stukje duin.

Het voertuig stond bij aankomst van de brandweer volledig in brand. De politie heeft in de loop van de dag onderzoek gedaan naar de brand.

Fotos; Ernst van Zijl

Middelbrand Vissersbootje Haringhaven

IJmuiden, woensdag 25 februari 2015

Tegen de klok van negen uur kregen de vrijwilligers van Brandweer IJmuiden samen met de collega’s van brandweer Velsen, de Officier van dienst en de Cobra Cold-cutter de melding te gaan naar een scheepsbrand in de haven van IJmuiden. Tijdens het aanrijden kregen wij van de meldkamer de informatie dat het om een klein vissersbootje zou gaan en dat er niemand meer aan boord van het bootje was.

Eenmaal ter plaatse lag het schip nog maar met één tros vast aan de kade. Met een lijn hebben wij het bootje vast weten te maken zodat deze niet nog verder de haven in kon drijven. Samen met de collega’s van Velsen hebben wij het bootje binnen een uur weten te blussen. Het nablussen is zorgvuldig gebeurd.

Foto’s; 112ijmond.nl

Autobrand Merwedestraat

IJmuiden, 20 december 2014

Op dinsdagavond, onze wekelijkse oefenavond, zijn wij gealarmeerd voor een autobrand in de Merwedestraat te IJmuiden.
De auto stond bij aankomst van de brandweer volledig in brand en geparkeerd tussen twee aanhangers.

Na een blussing met één straal middeldruk is het voertuig overgedragen aan de politie, de auto bleek na onderzoek namelijk gestolen

Foto’s: 112 IJmond

Kleine brand in viskar

IJmuiden, 03 augustus 2014

Op zondagavond rond kwart voor 12 zijn de vrijwilligers van brandweer IJmuiden gealarmeerd voor een brand in een viskar aan de Planetenweg in IJmuiden.
Bij aankomst bleek er rook uit de viskar te komen. Na het openen van de toegangsdeur bleek al snel dat het een klein brandje betrof in de viskar zelf.
Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk.

Foto’s: 112 IJmond

Scheepsbrand hektrawler

IJmuiden, 18 oktober 2013.

Om 05:22 uur krijgt post IJmuiden een melding van een brand op een hektrawler. Tijdens het aanrijden meldt de meldkamer dat er heel veel rook uit het schip komt. Op voorhand wordt er middelbrand gemaakt door de meldkamer. Hier op rukt ook de tankautospuit en de ladderwagen van post Velsen uit. De brandweer wordt op gewacht door de wachtsman van het schip. Door gebruik te maken van het”fireplan” van het schip weet men de brand te lokaliseren. Door de complexiteit van het schip wordt er grote brand gemaakt. Na enige tijd is men “brandmeester”. In een opslagruimte stonden pallets in brand. Ook is brandweer Amsterdam ter plaatse geweest met de “Cobra Cutter” (hogedruklans). Hiermee is smeulende isolatie verwijderd.

Inzet brandweer: 3 stralen lage druk.

Foto’s: post IJmuiden & 112 IJmond.

Duinbrand Zandkuil

IJmuiden, 31 augustus 2013.

Zaterdagmiddag worden de Posten Velsen en IJmuiden gealarmeerd voor een duinbrand op “De Zandkuil”. Bij aankomst staat er bossage in de brand. Door inzet van de brandweer is deze snel geblust.

Inzet brandweer: 1 lage druk.

Foto’s: 112 IJmond.

Binnenbrand Schiplaan

IJmuiden, 17 augustus 2013.

Zaterdag wordt Post IJmuiden om 16:03 uur gealarmeerd voor een binnenbrand in de 12 hoogflat aan de Schiplaan. De meldkamer geeft mee, dat de bewoners niet thuis zijn, dat de woning vol rook staat en dat er nog een hond binnen is. Bij aankomst blijkt dat er een brandje in de keuken is. Door het forceren van het onderraam raakt de hond gewond. De oorzaak van de rookontwikkeling is een pannetje op het vuur. De dierenambulance heeft zich ontfermd over de hond.

Inzet brandweer: 1 lage druk en het ventileren van de woning.

Foto’s: Job van den Born.

Zeiljacht in problemen

IJmuiden, 04 augustus 2013.

Post IJmuiden wordt om 01:33 uur gealarmeerd om de IJRB te assisteren op het grote strand. De IJRB en de KNRM zijn bezig om een vast gelopen jacht weer los te krijgen. De brandweer wordt ter plaatse gevraagd om extra handjes te leveren en licht te draaien.

Inzet brandweer: Licht draaien en IJRB assisteren.

Foto’s : Ernst van Zijl.