Man vast in zand

IJmuiden, woensdag 09 december 2015

Woensdagavond rond kwart voor 9 zijn de vrijwilligers van Brandweer IJmuiden samen met de Reddingsbrigade IJmuiden door de meldkamer gealarmeerd omdat een persoon mogelijk weg was gezakt in het zand.
Bij aankomst bleek de man tussen drie Basalt blokken gezakt omdat het zand dat daar tussen lag weg was gezakt. Na verwoede pogingen de man los te krijgen met mankracht hebben wij opgeschaald naar ‘middel incident’. Door deze opschaling zijn onze collages uit Velsen-Zuid gealarmeerd met de tankautospuit en de HV.

Na hulp van de bemanning van de tweede tankautospuit en de HV is de man na enkele uren bevrijdt. De KNRM heeft verlichting verzorgd vanaf het water en het medisch personeel van de ambulancedienst en het traumateam hebben de man continu in de gaten gehouden..

Foto’s; 112-IJmond

Plofkraak

IJmuiden, 23 april 2015

Rond half 5 in de vroege morgen zijn de vrijwilligers van brandweer IJmuiden gealarmeerd voor een meting bij een geldautomaat aan de Celsiusstraat in IJmuiden.
Eenmaal terplaatse bleek de pinautomaat doelwit te zijn geweest van een plofkraak, de politie was reeds ter plaatse.

In verband met de explosie is de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten op het aanwezig zijn van gevaarlijke stoffen. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Foto’s; 112-IJmond

Auto over rotonde

IJmuiden, maandag 29 december 2014

Maandag avond, rond tien voor acht, zijn de vrijwilligers van brandweer IJmuiden gealarmeerd voor een ongeval met letsel aan de Dokweg in IJmuiden.

Aangekomen bij het ongeval bleek een voertuig rechtdoor over de rotonde gereden te zijn.
Omdat de rotonde is uitgerust met een stalen circel is het voertuig door het eerste deel van de circel gelanceerd en tegen het tweede deel tot stilstand gekomen.

De brandweer heeft het voertuig gecontroleerd en de accu onklaar gemaakt, de bestuurder was namelijk al door het ambulancepersoneel ter plaatsen uit het voertuig gehaald in samenwerking met de politie.

Foto’s: Job van den Born

Wateroverlast

Velsen, Beverwijk, 28 juli 2014

Hevige regenval heeft voor erg veel overlast gezorgd in de regio. Met name in Beverwijk en Heemskerk heeft de regen voor veel ondergelopen kelders gezorgd.

In verband met de regenval zijn de vrijwilligers van IJmuiden extra in dienst gekomen om de regio te assisteren bij de vele meldingen.
In eerste instantie zijn wijn ingezet in Velsen voor twee meldingen. na deze meldingen bleken Beverwijk, Heemskerk en Wijk aan zee zo zwaar getroffen dat wij daar samen met 9 andere eenheden zijn ingezet.

10 maal zijn wij ingezet voor onder anderen voor ondergelopen kelders, liftschachten, winkels en woningen.

op het onderstaande filmpje zie je ons een liftschacht leegpompen

IMG_1869.MOV

Foto’s en filmpjes; Brandweer IJmuiden

Stromschade Dirk Hartogstraat

IJmuiden, 23 januari 2014.

Omstreeks 20:42 uur kregen de vrijwilligers van brandweer IJmuiden de melding te gaan naar een stormschade aan de Dirk Hartogstraat in IJmuiden. Bij aankomst bleek er een steiger te staan naast de gevel van een woning die bekleed was met wit zijl. De combinatie met de harde wind en het witte zijl zorgde er voor dat de steiger niet meer stabiel stond. Na het stabiliseren van de steiger en het verwijderen van het witte zijl zijn de vrijwilligers 15 minuten later weer ingerukt.

Foto: Ernst van Zijl

Til assistentie

IJmuiden, 26 augustus 2012.

Omdat het de bemensing van de ambulancedienst niet lukt om de patiënt op de brancard te krijgen, wordt om 11:42 uur Post IJmuiden gealarmeerd voor til assistentie ambulancedienst. Na twintig minuten ligt de patiënt in de ambulance.

Inzet brandweer: Assisteren ambulancedienst.

Foto’s: Ernst van Zijl.

Assistentie ambulancedienst

IJmuiden, 04 juni 2012.

Maandagavond wordt Post IJmuiden gealarmeerd voor assistentie ambulancedienst in de Watermanstraat. De bewoonster is van de trap gevallen en heeft hierdoor hoog energetisch letsel opgelopen. Omdat de trap doorgang te smal was, is de bewoonster via de ladderwagen naar beneden gehaald.

Inzet brandweer: Assistentie ambulancedienst.

Foto’s : Ernst van Zijl.

AED inzet Badweg

IJmuiden, 20 mei 2012.

Zondagavond om 20:36 uur wordt post IJmuiden gealarmeerd voor een AED inzet, nabij het bunkermuseum aan de Badweg. Tijdens het aanrijden blijkt het te gaan om iemand die van hoogte is gevallen in de autobunker. Bij aankomst is het persoon aanspreekbaar. Er wordt gevreesd voor zwaar rugletsel, hiervoor wordt de trauma helikopter gealarmeerd. In samenwerking met de IJRB en de ambulancedienst wordt het slachtoffer voorzichtig uit de duinen naar de gereed staand ambulance getransporteerd en onder begeleiding van politie motoren naar het ziekenhuis gebracht.

Inzet brandweer: Stabiliseren en transporteren  slachtoffer.

www.youtube.com/watch?v=NAgD8GhypqA&feature=g-upl

Foto’s en film: Ernst van Zijl.

VKO met beknelling

IJmuiden, 15 maart 2012.

Om 23:16 uur gaan de pager af voor een ongeval met beknelling op de Amperestraat. De meldkamer geeft aan dat het om een éénzijdige ongeval gaat (personenauto tegen oplegger). Ter plaatse blijkt het slachtoffer bovenbeen letsel te hebben. In overleg met de ambulancedienst wordt besloten om het voertuig los te trekken van de oplegger. Hierdoor ontstaat er meer werkruimte om het slachtoffer te bevrijden. Na 45 min is het slachtoffer uit het voertuig.

 

Foto’s: Ernst van Zijl.

Film: Ernst van Zijl.

http://www.youtube.com/watch?v=-Wifu4xn3ss&feature=g-upl&context=G2e629b6AUAAAAAAAAAA

Openen deur

IJmuiden, 26 januari 2012.

Donderdagavond gaan om 18:43 uur de pagers af voor het openen van een deur op de Planetenweg. De bewoonster heeft zich op het balkon buitengesloten, terwijl zij aan het koken was. Tevens meldt de meldkamer dat er ook nog een baby in huis is. Bij aankomst hebben we eerst op de brandweer vriendelijke manier geprobeerd de deur te openen. Dit lukte niet, omdat de massieve deur net opnieuw door de woningbouwvereniging was afgehangen. Uiteindelijk hebben we met de Twincutter om het slot heen gezaagd.

Inzet brandweer: Toegang verschaft tot de woning, gasfornuis afgesloten en baby weer met de moeder herenigd.

Foto’s: Job van den Born & Ernst van Zijl.